Donderdag 4 april: 3D Print Event @ FabLab Enschede

Discussion in 'General Discussion' started by Leonie_FabLab_Enschede, Mar 20, 2013.

 1. Op donderdag 4 april, van 16.00 tot 20.30 uur, vindt bij Saxion in Enschede een 3D-Print Event plaats in het FabLab met als thema het ABC van het 3d-printen.

  Informatiemarkt, demonstraties en presentaties
  Van 16.00 – 20.30 uur vindt de informatiemarkt plaats. Op de informatiemarkt krijgen bezoekers een overzicht van de 3d-printtechnieken. Professionele 3d-print bedrijven als Heijcon, CNC Speedform, 3dPrintCompany, Igepa en VDM Kunststoftechniek informeren bezoekers graag over de mogelijkheden die de technieken bieden. Ook vinden diverse demonstraties plaats. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de software, want wat is er nodig voor het ontwerp? Zo wordt bijvoorbeeld SolidWorks gedemonstreerd door Cad2M.
  Om 16.30 uur, 18.00 uur en 19.30 uur wordt een presentatie gegeven door Rene Groothedde van Rapid Manufacturing Center (RMCenter). Tijdens de presentatie wordt ingegaan op de marktontwikkelingen en worden diverse voorbeelden getoond van het professioneel gebruik van 3d-printen.

  Informatie en aanmelden
  Het 3D-Print Event op donderdag 4 april duurt van 16.00 tot 20.30 uur. Bezoeken van het 3D-Print Event is gratis, maar aanmelding is gewenst. Hierbij geldt vol = vol. Aanmelden kan via het aanmeldformulier te vinden op http://formulieren.saxion.nl/3dprint. FabLab Enschede is gevestigd in het Saxion-gebouw aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede.