Create a shop

Discussion in 'Shapeways Shops' started by Dubeau, Feb 27, 2010.

  1. Dubeau
    Dubeau New Member

    I have upload one of my designs and I still can't create a shop. Nothing happens when I hit the button. Is that normal ? Or is there a special requisite to be an owner ? I didn't tick the business user...
  2. virtox
    virtox Active Member Moderator
    Sorry, I don't know, the only thing I can think of, is to highlight the obvious points I know :

    Name, billing address and paypal account info should be filled in.

    And not 100% sure, but I don't think business user is a requirement.

    But that nothing happens when you press the button is probably not normal..
    No feedback ? No page refresh ? Do you use any refresh blockers ?

    I guess shapeways will respond around next monday.

    Best to also post your OS and browser versions just in case.

    Last edited: Feb 27, 2010
  3. Dubeau
    Dubeau New Member
    MY shipping adress and paypal infos are in...I am using IE8 and Firefox 3, on Win7 64 bits. No, I got no message of any kinds...

    I will try updating my java version maybe...

    Update: My version wasn't updated anymore, but it didn't changed anything. Gonna wait then...
    Last edited: Feb 27, 2010
  4. fx
    fx Well-Known Member
    Have you filled in your phone number ? I had this problem, and the phone number was required although it was not marked...
    This bug was transmitted to Shapeways, I think it is fixed now.
    Last edited: Feb 27, 2010
  5. Dubeau
    Dubeau New Member
    Yes it is filled. Still not working...
  6. pete
    pete Shapeways Employee CEO & Co-Founder

    phone nr is not required.
    When you hit create shop under 3 it should change to form entries where you can specify the Shopname and URL and a tickbox.

    Is Javascript enabled?


  7. Dubeau
    Dubeau New Member
    In firefox, yes, the java option is enable.

    what I see when I hover the button:

    I see that my shipping address has been recorded in a light grey box. Should it also happen in the billing address area, because it's not the case...Often the forms have a lot of trouble with the postal code...
    Last edited: Feb 28, 2010
  8. Dubeau
    Dubeau New Member
    Any news on the problem I am having ?
  9. eriks
    eriks New Member
    We are looking into it, but it seems to be a rather peculiar case.
  10. Dubeau
    Dubeau New Member
    Ok thanks. I am always a particular case :D

    Let me know when you found or fix something.
  11. hbar314
    hbar314 New Member
    I'm having the exact same problem....nothing happens when I push the button.
  12. Dubeau
    Dubeau New Member
    I think your update did something, because I was able to create my shop today. :D

    Just to let you know.
  13. eriks
    eriks New Member
    Yes, we had a update of the site yesterday.

    I think the cause of the problem was because of an update we had earlier that introduced a new address standard. This actually changed a bit how we stored user data.

    What I think happened is that the checks and validations we do when people open a shop was still trying to access the old data, which incidentally for older users is still there. But for newer users isn't. We slipped up in Q&A on catching that. But it got fixed in yesterdays update.

    Well anyhow, I'm glad you've now been able to open up shop. I will look forward to seeing your models :) (especially because of the new thumbnail render system, it makes everything look prettier)
  14. Dubeau
    Dubeau New Member
    Yes. Kudos on your new render engine. Very nice work.
  15. wylekat
    wylekat New Member
    I am having the same problem (July 5th)- I press the button, nothing happens. :(

  16. robert
    robert New Member
    I just unlocked your shop. So you did managed to create your shop. Maybe you missed some of the communication?

    There is a small manual review process with regard to opening a shop.

    I will look into the shop creation process to see if all is well.


  17. kartik
    kartik New Member
    I am having the same problem (sep 17th)- I press the button, nothing happens. Sad

    Help? :eek:

    Attached Files:

    • a.JPG


      File size:
      145.6 KB
  18. akashstudios
    akashstudios New Member
    I am having the same problem (July 5th)- I press the button, nothing happens. Sad

    Help? :)