Home » Support » Bug Reporting » Texturing problems in preview image
Search Search  
Show: Today's Messages    Show Polls    Message Navigator
Texturing problems in preview image [message #9543] Wed, 03 February 2010 23:51 UTC Go to next message
avatar inio  is currently offline inio
Messages: 19
Registered: July 2008
Go to my shop
Junior Member
I just uploaded a test model for the technique described here and while it worked eventually, there's an issue with the texturing in the preview image. The attached animated gif demonstrates it pretty clearly.
index.php?t=getfile&id=2530&private=0
It looks like maybe the image is being rendered without a z-buffer or depth sorting, resulting in the texture from the back of the model appearing on the front in some areas.

  • Attachment: texerror.gif
    (Size: 59.21KB, Downloaded 233 time(s))

[Updated on: Wed, 03 February 2010 23:52 UTC]

Re: Texturing problems in preview image [message #9611 is a reply to message #9543 ] Fri, 05 February 2010 12:25 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar pete  is currently offline pete
Messages: 402
Registered: February 2008
Go to all my models
Senior Member
Co-Founder
Hi,

can you provide a link to the model in the gallery?
We are working on the renderings, so we can use this as a test-case.

regards,
Pete
Re: Texturing problems in preview image [message #9620 is a reply to message #9611 ] Fri, 05 February 2010 15:26 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar inio  is currently offline inio
Messages: 19
Registered: July 2008
Go to my shop
Junior Member
http://www.shapeways.com/model/88738/detail_test.html
Re: Texturing problems in preview image [message #9678 is a reply to message #9620 ] Sun, 07 February 2010 17:56 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar robert  is currently offline robert
Messages: 413
Registered: December 2007
Go to all my models
Senior Member
I work here
Hey Inio,

As Pete wrote we are working on a new renderer. When I render your model I get the following result.

index.php?t=getfile&id=2573&private=0

This is more in line with what you expected with your model.

Let me know what you think.

Cheers!

Robert

  • Attachment: 88738.jpg
    (Size: 16.53KB, Downloaded 133 time(s))

Re: Texturing problems in preview image [message #9679 is a reply to message #9678 ] Sun, 07 February 2010 18:08 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar Jettuh  is currently offline Jettuh
Messages: 476
Registered: January 2009
Go to my shop
Senior Member
looks a bit like popcorn? Razz
Re: Texturing problems in preview image [message #9680 is a reply to message #9678 ] Sun, 07 February 2010 18:25 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar inio  is currently offline inio
Messages: 19
Registered: July 2008
Go to my shop
Junior Member
Got some nice AO going on there Smile. It doesn't look like you're applying the texture yet though, right?
Re: Texturing problems in preview image [message #9681 is a reply to message #9680 ] Sun, 07 February 2010 18:35 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar robert  is currently offline robert
Messages: 413
Registered: December 2007
Go to all my models
Senior Member
I work here
Correct. Texture rendering is not configured yet in the render scene.
Re: Texturing problems in preview image [message #9682 is a reply to message #9681 ] Sun, 07 February 2010 19:07 UTC Go to previous message
avatar virtox  is currently offline virtox
Messages: 1142
Registered: August 2008
Go to my shop
Senior Member
moderator
Still, it looks very promising and very cool !

Both the model and the scene rendering Smile



- Artist / Engineer / Designer / Shopowner / Volunteer / Moderator -

 
   
Previous Topic:Thank You Shapeways!
Next Topic:Combined Vouchers

Logo

Hello.

We're sorry to inform you that we no longer support this browser and can't confirm that everything will work as expected. For the best Shapeways experience, please use one of the following browsers:

Click anywhere outside this window to continue.