Home » Support » 3D Design » just another...manifold problem
Search Search  
Show: Today's Messages    Show Polls    Message Navigator
just another...manifold problem [message #8226] Fri, 11 December 2009 01:12 UTC Go to next message
avatar Mark_Kendrick  is currently offline Mark_Kendrick
Messages: 43
Registered: November 2009
Go to my shop
Member
Hi all,
I use Solid Edge CAD for my design work.
The object I have attached is giving me non-manifold grief.
SE doesn't tell me of any problems, and from fumbling with Rhino4 all I know is:
Mesh has 10 degenerate faces.
Mesh has 6 non manifold edges.
but I don't know where the problem areas are on the model.
If someone could please tell me where the problems are, or even fix if its not too much trouble, I would be most appreciative.
Thanks,
Mark

Re: just another...manifold problem [message #8227 is a reply to message #8226 ] Fri, 11 December 2009 02:05 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar dadrummond  is currently offline dadrummond
Messages: 246
Registered: August 2008
Go to my shop
Senior Member
Try Netfabb. It's free, and it works really well for identifying problem areas. Endorsed by SW, too.

http://www.netfabb.com/


------------------
Elytra on Shapeways: http://www.shapeways.com/shops/elytra
Re: just another...manifold problem [message #8229 is a reply to message #8227 ] Fri, 11 December 2009 03:32 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar Inlite  is currently offline Inlite
Messages: 116
Registered: June 2009
Go to my shop
Senior Member
Try this, the only non - manifold parts I found were on 2 of the rivets, took me 2 min to merge some vertices and re export using blender.

I did a test upload and it uploaded successfully too Smile

Re: just another...manifold problem [message #8230 is a reply to message #8227 ] Fri, 11 December 2009 04:06 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar Mark_Kendrick  is currently offline Mark_Kendrick
Messages: 43
Registered: November 2009
Go to my shop
Member
Thanks Dadrummond,
Not being a practising surface modeller, netfabb didn't make a lot of sense to me, but i think I worked out the problem through trial and error.
Got there in the end,
Thanks
Mark
Re: just another...manifold problem [message #8231 is a reply to message #8229 ] Fri, 11 December 2009 04:07 UTC Go to previous message
avatar Mark_Kendrick  is currently offline Mark_Kendrick
Messages: 43
Registered: November 2009
Go to my shop
Member
Thanks Inlite,
I will have a look at yours and see what went wrong, much appreciated!
-Mark

 
   
Previous Topic:3-D Newb needs help with manifold problems (I know....)
Next Topic:Non-manifold/Inverted normals check program for Mac