Home » Support » 3D Design » Enclosed gearbox in wsf
Search Search  
Show: Today's Messages    Show Polls    Message Navigator
Enclosed gearbox in wsf [message #67031] Mon, 29 April 2013 05:06 UTC Go to next message
avatar Kidmechano  is currently offline Kidmechano
Messages: 3
Registered: January 2009
Go to my shop
Junior Member
I've been working on an action figure torso that has a gearbox inside.

I've tried to upload it twice.

The first time, I can see that there wasn't enough room between my gear teeth.

The second file got sent back by the 'bot' and I can't really see what is wrong with it.

I've got .5mm between all the moving surfaces and two 4 mm escape holes for the extra powder to be removed. All my wall thicknesses seem to be at least 1mm. Sort of at a loss for next steps.

Any thoughts?


KidMechano

ModiBot customizable figure kits
Re: Enclosed gearbox in wsf [message #67037 is a reply to message #67031 ] Mon, 29 April 2013 07:55 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar mkroeker  is currently offline mkroeker
Messages: 1945
Registered: June 2012
Go to all my models
Shapie Expert
The "bot" is not that sophisticated - problems with insufficient clearances or thin walls will typically come up at a
later stage, when your model is checked by a human. Check if your model has more than the maximum 1 million
triangles, or the file is larger than 64mb. If it is not that simple, get a (free) copy of netfabb studio basic from
netfabb.com and see what that program finds - maybe you have some small disconnected patch somewhere in
your model, or regions where the triangle orientation is incorrect.
Re: Enclosed gearbox in wsf [message #67052 is a reply to message #67037 ] Mon, 29 April 2013 13:03 UTC Go to previous message
avatar Kidmechano  is currently offline Kidmechano
Messages: 3
Registered: January 2009
Go to my shop
Junior Member
Hmm.

Thanks for the reco on Netfabb. I've been meaning to download it- much easier to use than Meshlab Smile

Strange that it didn't show any issues in the model, but I repaired anyway, resaved and now it has loaded. Thanks for the help!

w.


KidMechano

ModiBot customizable figure kits

 
   
Previous Topic:Engraving help!
Next Topic:Duplicating Models in 1 file

Logo

Hello.

We're sorry to inform you that we no longer support this browser and can't confirm that everything will work as expected. For the best Shapeways experience, please use one of the following browsers:

Click anywhere outside this window to continue.