Home » Support » Bug Reporting » Model with textures issue
Search Search  
Show: Today's Messages    Show Polls    Message Navigator
Model with textures issue [message #52630] Wed, 15 August 2012 15:14 UTC Go to next message
avatar 3dtest  is currently offline 3dtest
Messages: 2
Registered: August 2012
Go to all my models
Junior Member
I uploaded this model - VRML with textures - but it is shown without textures. Any idea?

  • Attachment: HouseWRL.zip
    (Size: 329.73KB, Downloaded 17 time(s))

Re: Model with textures issue [message #52634 is a reply to message #52630 ] Wed, 15 August 2012 15:42 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar stop4stuff  is currently offline stop4stuff
Messages: 2990
Registered: June 2010
Go to my shop
Senior Member
It looks like you have some overlapping geometry as can be seen by the interference patterns of the UV maps on the image below. Shapeways MeshMedic gets confused with such geometry and chops stuff about, sometimes losing structures, mapping or both.

index.php?t=getfile&id=19626&private=0

Paul


[Updated on: Wed, 15 August 2012 15:44 UTC]

Re: Model with textures issue [message #52694 is a reply to message #52634 ] Thu, 16 August 2012 07:02 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar 3dtest  is currently offline 3dtest
Messages: 2
Registered: August 2012
Go to all my models
Junior Member
I uploaded another model - VRML with textures - with fixed overlapping geometry but still it is shown without textures.
Any solution?

  • Attachment: House1836.zip
    (Size: 180.24KB, Downloaded 43 time(s))

Re: Model with textures issue [message #52696 is a reply to message #52694 ] Thu, 16 August 2012 08:04 UTC Go to previous message
avatar stop4stuff  is currently offline stop4stuff
Messages: 2990
Registered: June 2010
Go to my shop
Senior Member
The model has 'border edges' (yellow in the image) - these are the edges of triangles where they do not join anything,
effectively the mesh is open. Shapeways MeshMedic will fix the border edges, but the image mapping information
gets messed up.

index.php?t=getfile&id=19668&private=0

The structure of the model can be fixed by saving as an STL file, then uploading it to NetFabb Cloud Service
- download the fixed file, convert back to WRL and apply the textures. (Fixed WRL file attached - no textures)

Paul
p.s. If you've found this helpful, please leave feedback on my Modeller for Hire forum post (link below). Thanks Smile


[Updated on: Thu, 16 August 2012 08:05 UTC]


 
   
Previous Topic:Are multiple ImageTextures supported?
Next Topic:Bog preview, any tips?