Home » Community » General Discussion » entire model not importing
Search Search  
Show: Today's Messages    Show Polls    Message Navigator
entire model not importing [message #46321] Mon, 02 April 2012 16:17 UTC Go to next message
avatar ColdWarrior  is currently offline ColdWarrior
Messages: 5
Registered: March 2012
Go to all my models
Junior Member
Greetings all. I finally took the plunge and uploaded a model. It accepted it without any errors, but the entire model isn't importing. I modeled it in 3DS Max 2008 and uploaded it as both .STL and .OBJ with the same result (see attached). It is all attached. I must be missing something obvious. Any help would be appreciated.

TIA.

  • Attachment: problem2.jpg
    (Size: 133.10KB, Downloaded 26 time(s))

Re: entire model not importing [message #46322 is a reply to message #46321 ] Mon, 02 April 2012 16:55 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar Youknowwho4eva  is currently offline Youknowwho4eva
Messages: 5107
Registered: September 2008
Go to my shop
Senior Member
I work here
Can you share the STL or OBJ? If you don't feel comfortable putting it here, you can email it to me at the email below. If I had to guess, I'd say that the components that are missing are separate parts that are sitting face to face with the main body. You can have multiple shells in a model, but the parts must overlap. Sitting face to face usually is the cause of issues like this.


The Mad Moder
michael@shapeways.com
Re: entire model not importing [message #46334 is a reply to message #46322 ] Mon, 02 April 2012 20:31 UTC Go to previous messageGo to next message
avatar ColdWarrior  is currently offline ColdWarrior
Messages: 5
Registered: March 2012
Go to all my models
Junior Member
Thanks for the fast reply. I will send it to your email as an .OBJ. If that doesn't work (it is about 5MB), i will resend it as an .STL. Thanks again!
Re: entire model not importing [message #46335 is a reply to message #46334 ] Mon, 02 April 2012 21:01 UTC Go to previous message
avatar 7777773  is currently offline 7777773
Messages: 59
Registered: January 2011
Go to my shop
Member
Double check your Normals... try running it through the Netfabb desktop application, and/or cloud.netfabb.com online service.
Deleted faces are often inverted. Also, it could be a matter of scale - if you intend to print in inches and it is interpreting in mm, the model comes out 25 times too small... and tiny features may be deleted.

 
   
Previous Topic:3D-printed Spherical Camera ball
Next Topic:Ok.... this is the resolution I am looking for